Фитнес гривната Honor Band 6 вече се продава за €50

Honor е бранд, който освен при смартфоните опитва да има силно присъствие и при умните часовници. Още в края на миналата година станахме свидетели на премиерата на Honor Band 6. Новата фитнес гривна досега се продаваше единствено в Китай и по план се очакваше европейската премиера да е през януари. Това обаче не се случи, което постави въпроси относно плановете на компанията.

В крайна сметка Honor Band 6 след известно забавяне вече може да се купи онлайн. Потребителите ще могат да се възползват от по-големия екран и допълнителни функционалности, спрямо предходната версия. Техническите спецификации включват 1.47-инчов AMOLED дисплей със съотношение на екрана към тялото от 64%.

Дизайнерите на Honor са използвали 2.5D извито стъкло, за да предпазват самия дисплей. В рамката е вграден физически бутон за навигация. Ежедневните тренировки могат да се слeдят с до 10 режима за различни спортове. На пазара ще се продава и версия с NFC функционалност, съобщава TechRadar.

 

 

Honor Band 6 използва Huawei TruSeen 4.0 за следене на сърдечния ритъм и сатурацията на кислород в кръвта. Друга иновация на устройството е TruSleep 2.0 за следене на качеството на съня. Вградената батерия е със заряд от 180mAh и осигурява до 14 дни време за работа с едно зареждане. Предвидена е и поддръжка за Bluetooth 5.0.

Водоустойчивото покритите на Honor Band 6 позволява потапяне на дълбочина до 50 метра. Зареждане за период от 10 минути ще гарантира до три дни време за работа. Разнообразие от цветни тема ще ви позволи да персонализирате екрана на фитнес гривната, съобразно настроението ви.

Компанията обещава широк набор от функционалности и за следене на тренировките, както и 148% повече пространство от традиционните фитнес тракери. Бъдещите собственици ще могат да избират между версии в три цвята, а именно Meteorite Black, Sandstone Grey и Coral Pink.

 

TagsHonor