ПРАВИЛА ЗА НОСЕНЕ НА МЪЖКИ ЧАСОВНИЦИ

Съдържание

1. МОДЕЛ, ФОРМА И ЦВЯТ

Всички го знаем. 16-годишни тийнейджъри, разхождащи се по улиците с дебел златен часовник. Определено нещо, което трябва да се пренебрегне в млада възраст.

Но какво е правилото зад това?

По принцип златото е много смел цвят и не всеки мъж има право да носи този цвят. Причината за това е доминирането на златния цвят. Всеки, който носи златен часовник, трябва да има характер за него. Преди всичко е много важно какъв тип злато се носи. Изработен ли е часовникът от истинско злато, позлатен или боядисан в златен цвят?

Ако часовникът е боядисан само в златист цвят, той е доста неподходящ, тъй като можете да видите това сравнително бързо (особено в долния ценови сегмент). Въпреки това там играе роля втори фактор: размерът. Можете да носите златен часовник, ако е плосък и малък. Това минимизира доминиращия ефект.

Размерът обаче играе роля във всички часовници. Той трябва да бъде адаптиран към формата и характера на тялото. Какво искам да кажа с това?

Мъж с 1,95 метра с телесно тегло 120 кг не трябва да носи 40-милиметров часовник на 18-милиметрова гривна. Часовникът ще изглежда като линия на китката. Часовникът трябва да се регулира според пропорциите.

Какво точно се разбира под характер? Пример: Учителят по математика в средата на 40-те години не трябва да носи 44-милиметров златен Rolex. Трябва да се запитам: какъв тип съм всъщност? Обикновено ли нося много часовници или ги нося в изключителни случаи? Тези, които носят по-често часовници, могат да облекат по-смели модели. От друга страна, ако никога не носите часовник и внезапно се появите с чудовищен златен часовник, ще спечелите външен вид (пример за часовници: часовници Haemmer)

Като ръководител на компания е ясно, че можете да си позволите по-необичайни часовници, отколкото касиер в супермаркет. Касиерът има много повече контакти с клиентите и обслужва различна клиентела. Шефът, от друга страна, има повече общо с мениджърите и другите шефове. Така че има много общо с околната среда.

Затова си задайте следните въпроси:

1. Колко съм висока и каква е физиката ми?

2. Известен ли съм с това, че нося часовници?

3. Какви часовници се носят около мен?

4. С кои хора съм в активен контакт, докато нося часовника?

2. КАК ТОЧНО НОСИТЕ ЧАСОВНИК?

Най-важното правило е: часовниците се носят на неактивната ръка. За десничарите това е ляво, а за левичарите е дясно.

С кожена каишка, часовникът едва ли би могъл да се движи на китката, ако изобщо е така. С метална гривна часовникът може да има малко повече свобода на действие. Когато става въпрос за свобода на действие, важно е часовникът да не се обръща около китката, когато е носен, така че циферблатът да е обърнат надолу.

Като цяло обаче малко място е добро, тъй като потта след това може да се изпари по-добре. При автоматичните часовници е препоръчително да носите часовника малко по-близо, тъй като роторът в движение след това се върти по-добре. Инерцията се предава по-добре от китката, когато часовникът е малко по-близо.

3. КОЙ ЧАСОВНИК ДА НОСИТЕ?

С костюм няма как да сбъркате с метален часовник. Човек трябва да се увери, че часовникът не е построен твърде високо. Тук плоският часовник има няколко предимства. Първо, плоският часовник няма да причини бръчки в ръкава на костюма. От друга страна, той се вижда само дискретно, което оставя много повече място за други аксесоари на костюма. Например копчета за ръкавели или щифтове. Такива аксесоари трябва да бъдат координирани по цвят.

Ако не искате да носите метален часовник, можете да изберете часовник с кожена каишка. За тъмен костюм се препоръчва по-светло лице. Цветът на кожената каишка в идеалния случай трябва да съвпада с цвета на обувките и колана. Тогава това изглежда наистина много шикозно.

4. ОЩЕ ГРИВНИ

Моля, не комбинирайте часовник с други вериги на китката. Вердер на същата китка, все още на другата. Часовникът трябва да е единственият аксесоар на ръката. В някои изключителни случаи тесните кожени часовници могат да се комбинират с други кожени каишки. В противен случай можете да зададете акценти с пръстен. Цветът на пръстена трябва или да съответства на часовника, или да бъде напълно екзотичен. Темата за пръстените обаче ще надхвърли обхвата на тази статия.

5. СКЪПИ ЧАСОВНИЦИ

Ако наистина искате да карате джентълменската писта, трябва да обърнете голямо внимание на следния съвет. Скъпите часовници не трябва да изглеждат скъпи. Не се опитвайте да правите впечатление с часовника си и накарайте всички да разберат, че часовникът ви струва повече от кола. Всеки, който наистина знае за часовниците, веднага ще види, че това е скъп часовник, дори и да не изглежда скъп. Много по-приятно е чувството да знаете, че часовникът е скъп и въпреки това е подценяван от други хора. Ако някой е запознат с часовниците, веднага ще ви отдаде повече уважение, защото не е нужно да показвате материални предмети.

Човек с дебел златен часовник за € 20 от почивката си в Турция ще види часовника ви и ще оцени часовника си като по-ценен. Това лошо ли е? Въобще не. Няма значение какво мислят другите за цената на вашия часовник, стига да изглежда шик. Най-важното е какво мислите за часовника си. Той има и някои предимства. Например други хора не се плашат от вашия часовник (подобно на автомобилите).

Купете часовник само за вас, а не за другите.

6. ФАЛШИВИ ЧАСОВНИЦИ ИЛИ РЕПЛИКИ

Това правило е много лесно за разбиране. Никога не купувайте фалшив часовник. Това казва много за вашия собствен характер. Направете голямо впечатление на други хора с малко пари. Това е много грешен подход.

Алтернативите на часовниците са по-добри. Ако харесвате дизайна на часовник, можете да разгледате много добри алтернативи от други производители. Сега има много много от тях. Те също могат да се носят без никакви проблеми.

Малко цитат по този въпрос: „Истинският Rolex може да бъде разпознат от собственика му, а не от часовника“

Изключения от закупуване на фалшив часовник:

Възможно е да държите достатъчно пари, за да си купите истински луксозен часовник и все пак да купите фалшив часовник. Правите това, за да ги тествате. Преди да похарчите 70 000 евро за часовник, можете да си купите реплика за 200 евро, за да носите няколко седмици. Часовникът отговаря ли на моите дрехи, моята кола и моя тип тяло? Преди оригиналният часовник да не ви подхожда, можете предварително да сложите 200 евро в пясъка. Както казах обаче, това е изключителен случай 😉

7. УМНИ ЧАСОВНИЦИ

Дори да се нарича интелигентен часовник, това не е истински часовник. Следователно, интелигентният часовник не е алтернатива на механичния часовник. Като цяло, ние препоръчваме да не използвате интелигентни часовници, освен ако не сте в техническа или спортна индустрия. В бизнеса интелигентният часовник също е по-скоро неподходящ и абсолютно забранен в костюм. Както навсякъде, има няколко изключения. Някои луксозни интелигентни часовници сега изглеждат относително подобни на обикновените часовници. Тук можете да намерите единия или другия часовник, който може да се побере. Независимо от това, по-специално скъпите интелигентни часовници не се препоръчват, тъй като бързо губят стойността си и не издържат толкова дълго, колкото автоматичен часовник. Дисплеите и батериите просто не могат да издържат 100 години. Това е много различно при автоматичния часовник Rolex.

8. КРИСТАЛИ И ДИАМАНТИ

Не носете часовници, поставени с кристали или пластмасови камъни. Ако часовникът е поставен с камъни, то само с истински диаманти. Всичко останало изглежда евтино и е абсолютно забранено. Изключение правят други висококачествени камъни (изумруд или рубин). Това е желязно правило за мъжките часовници. Изглежда съвсем различно при дамските часовници.

Кой може да носи часовници с диаманти? Почти никой. Такива часовници се носят от супер богатите или известни личности. Това също само при специални поводи или при публични изяви.

Обикновено не препоръчваме диаманти. Това е огромна загуба на пари, тъй като такива часовници бързо се обезценяват. Друг проблем са условията на работа на миньорите в добива на диаманти. Там се извършва много детски труд и хората редовно се стремят. Тук трябва да помислите два пъти дали си заслужава и да попитате бижутера си за произхода на камъните.