Георги Атанасов: „Червените инфлуенсъри“ от трибуните да си дадат сметка, че май настъпва край на комфорта

Спортният журналист и политически анализатор Георги Атанасов даде мнението си след последните събития в ЦСКА. Както е известно, преди два дни беше съобщено официално на сайта на „червените“, че Гриша Ганчев и синът му Данаил се оттеглят от клуба.

„Сред най-важните заслуги на човека от Ловешкия край са връщането на активите и емблемата в Борисовата градина срещу 8,5 млн. лева, изплащането на безкрайни наследени задължения по дела на бившия играчи и служители, безпроблемното финансиране и лицензиране след завръщането на ЦСКА в елита, реанимирането на базата в Панчарево и така до процеса за изграждане на нов стадион на мястото на митичната арена“, каза Атанасов пред „Топспорт“.

При управлението на Ганчев бяха създадени всички предпоставки за детронирането на българския вариант на БАТЕ Борисов, но нали не Гришата застана на бялата точка в предпоследния кръг миналата пролет. В крайна сметка в спорта винаги има драма, а разстоянието между сълзите на щастието и мъката понякога е една … дузпа. Дойде моментът да споделя нещо, което премълчавах през изминалите години, за да не предизвиквам излишно напрежение. Смятам, че не е нормално сектор „Г“ нито веднъж да не скандира името на Спасителя на ЦСКА, при когото далеч назад във времето останаха извадените джобове на футболистите и перманентните скандали на „Армията“, подслаждащи кафето и питието на враговете.

Оттеглянето на фигура от такъв мащаб при липса на яснота за бъдещото поставя тревожни въпроси за съдбата на „червените“. По различни поводи съм споделял, че друг със сърце и отдаденост на Каузата като Ганчев едва ли ще се намери, а Чудото едва ли ще се повтори. Съветвам „червените инфлуенсъри“ от трибуните и клавишите да си дадат сметка, че май настъпва край на комфорта. И да се обърнат час по-скоро към опита в оцеляването на комшиите от Подуяне“, заяви още спортният журналист.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe