НЛО ли?! Ексшеф в Пентагона издаде нещо шокиращо

Бившият ловец на НЛО, физик и разузнавач Шон Къркпатрик, който е работил в Пентагона, се гмурна в правителствените архиви в търсене на информация за НЛО и извънземни, но специалната секретност на тези документи го притеснява повече от възможността за съществуване на извънземен разум.  

По-рано тази година Къркпатрик каза пред подкаста Scientific American, че е поел тази историческа мисия да анализира всичко, създадено от правителството на САЩ от 1945 г. насам. Целта му е да разбере дали е имало някаква тайна правителствена програма, която е попречила на Конгреса да разкрие истината за НЛО, пише Daily Star.

До декември миналата година Шон ръководеше Службата за разследване на аномални явления, същото звено на Пентагона, натоварено от Конгреса да намери отговори на различни доклади за НЛО и извънземни същества. Въпреки че изследователят не успя да намери никакви доказателства, той каза, че секретността на такава информация го кара да се тревожи, пише glasnews.bg.

„Важно е да проучваме и документираме подобни явления, но това със сигурност ни отвлича от по-важната и тревожна мисия за защита на войниците тук и сега“, добави той.Цял екран

Историята на Шон Къркпатрик идва на фона на други твърдения от лица, подаващи сигнали, включително бивш вътрешен човек от Белия дом, който сподели документ, датиращ от около 2020 г. Таен документ твърди, че правителството на САЩ е открило останките на НЛО, което се разби в Аризона през 50-те години на миналия век.

Крис Малън, който е служил в администрациите на Клинтън и Джордж У. Буш, дори публикува редактирано копие на разговор с „високопоставен американски служител“, който потвърди това.

Между другото, сред тримата военни ветерани, които свидетелстваха за НЛО на изслушванията в Конгреса миналото лято, беше бивш офицер от разузнаването на военновъздушните сили. Той призна, че правителството на САЩ е изпълнявало тайна програма, свързана с намерените кораби от десетилетия.