ASUS – първият производител на лаптопи, който представя Copilot PC!

Клиентите, които искат да се запознаят с функциите на изкуствения интелект за Microsoft Windows, трябва да потърсят най-новия ASUS Vivobook S 15 (S5507) – първият компютър с Copilot функции – от 18 юни! Възможността за предварителна поръчка е отворена от 21 май.

Вече повече от година в технологичната индустрия се водят дискусии за изкуствения интелект. Първите лаптопи, готови за работа с ИИ, се появиха на пазара през декември, а днес ASUS Vivobook S15 (S5507) е в центъра на вниманието като пионер на пазара с новия Copilot PC от следващо поколение.

ASUS Vivobook S15 (S5507), задвижван от редица авангардни софтуерни функции с изкуствен интелект от Microsoft, като Copilot, Live Captions и Recall, предлага не само впечатляваща функционалност, но и се отличава със своя хардуер.

Нека се потопим в подробностите:

– Удължен живот на батерията: Vivobook S15 може да се похвали с впечатляващ живот на батерията от над 18 часа, което надминава Apple MacBook с около 10%.

– Зашеметяващ дисплей: Всички конфигурации на Vivobook S15 се предлагат с 3K OLED дисплей, който осигурява изключително изживяване при гледане на съдържание. Освен това, този дисплей е създаден с грижа за очите, като излъчва 70% по-малко синя светлина в сравнение с традиционните LCD дисплеи.

– Достатъчно входно-изходни портове: За да се осигури лесно свързване с аксесоари, Vivobook S15 разполага с 4x USB портове, HDMI порт, четец за microSD карти и аудио жак.

В обобщение, Vivobook S15 съчетава усъвършенствани подобрения на изкуствения интелект с първокласен хардуер, което го прави отличен избор за продуктивност, забавление и цялостно удовлетворение на потребителите.

С революционната поява на ChatGPT, което представи голям езиков модел на всички хора и предизвика смяна на поколенията в технологичната индустрия, необходимата изчислителната мощ на центровете за данни надскочи очакванията.

Над 60% от операциите вече се извършват в облака, което води до рязко нарастване на абонаментните разходи, тъй като все повече услуги с изкуствен интелект стават достъпни онлайн. Сметката за облачни услуги на един средностатистически създател на съдържание например, днес е с 200% по-висока от разходите му за музика и стрийминг услуги. Тази тенденция вероятно ще продължи, освен ако някои изчислителни задачи не бъдат прехвърлени към локални системи.

По този начин комбинирането на услуги в облака и на самия персонален компютър ще бъде по-ефективно от гледна точка на разходите и по-сигурно, тъй като услугите и приложенията ще изпълняват процеси с изкуствен интелект на локално ниво.

Qualcomm ARM процесор

Copilot PC отбелязва дебюта на процесора Qualcomm Snapdragon X Elite – първият подобен, проектиран да работи с „Windows on ARM“. Технологичните ентусиасти мечтаят за този момент от години, възхвалявайки ключови предимства пред конвенционалните лаптопи, като по-висока производителност при по-ниска консумация на енергия и драстично увеличен живот на батерията.

За да бъдем точни, ARM процесорите предлагат значително по-добра енергийна ефективност в сравнение с конкурентите си, като осигуряват максимална производителност с едва една трета от консумацията на енергия. Това се изразява в невероятен живот на батерията. Подобно на смартфоните, лаптопите, работещи с процесори ARM, имат изключително време за работа и в режим на готовност, обхващащо десетки часове – доста голямо отклонение от това, с което сте свикнали днес.

Vivobook S15 S5507 е първият по рода си модел, който можете да поръчате предварително още днес.

 

Vivobook S 15 спецификация

  • Операционна система: Windows 11 Pro

  • Процесор: Qualcomm Snapdragon X Elite

  • Оперативна памет: 16 or 32 GB LPDDR5x

  • Памет: 1 or 2 TB PCIe Gen 4

  • Екран: 3K OLED 120Hz, 16:9

  • Батерия: 70Wh (18 hours of battery life)

  • Портове: 2x USB4, 2x USB 3.2 Gen1 Type A, 1x Micro SD card reader, 1x HDMI 2.1, 1x 3.5mm audiojack

  • Размери: 352 x 227 x 14.7 – 15 mm

  • Тегло: 1.42 kg

  • Материал: Метал

ЦЕНА: 2.999 BGN; www.asusplus.bg

TagsAsus