Иван Зайцев: Бих искал да опитам отново на плажа

„Някои любови не свършват, правят огромни завои и после се завръщат“. Думите на големия италиански певец Антонело Вендити звучат перфектно за голямата любов на волейболната звезда Иван Зайцев – пясъка. „Царят“, както е известен, никога не е криел страстта си, като е участвал в национални турнири по плажен волейбол.

От скоро Иван Зайцев отново тренира на плажа заради действащата карантина в ограничения в Италия.

Вчера Зайцев заедно с Дейвис Круминс предизвикаха Енрико Роси и Джанлука Касадей в странен мач при затворени врати и без атаки срещу блока, каквито са изискванията в момента

„Беше лудница. Както се случва, когато волейболист играе плажен волейбол срещу професионалистите?  Истина е, че обичам плажния волейбол повече от волейбола в зала и по тази причина ме боли, че все още е невъзможно да го играя“, сподели самият Зайцев за „La Gazzetta della Sport“.

„В сравнение с преди 12 години, когато спечелих националното първенство, спортът се е променил. По това време играчът в защита беше висок не повече от пет фута (б.р. 152 см). Сега той е толкова висок колкото мен. Все пак, бих искал да опитам пак, но не знам до колко е възможно. Преди десет години бих казал, че ще са ми нужни 6 месеца, за да достигна нивото на световния тур. Но днес плажния волейбол е по-физически и да стигна до най-високото международно ниво, ще отнеме повече време“, призна още 31-годишната звезда.

„Засега съм се съсредоточил върху Олимпиадата в Токио, а след тога ще имам само 3 години да мисля за следващата Олимпиада. Не отричам, че е хубаво предложение да участвам на нея в плажния волейбол, но е малко рано да мисля сериозно за това“, завърши Зайцев.